Dogodki

V oddaji Dobro jutro sem v petkovi oddaji odgovarjala na nekatera vprašanja gledalcev o posameznih motivih iz sanj.

Oddajo si lahko ogledate na spodnjem linku:

https://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174618664

 

 

Kot že v obstoječem šolskem letu se bodo jeseni 2019 odprla prosta mesta za sodelovanje v treh skupinah:

 

Skupina na učno analizo sanj
udeleženci skupine se bodo skozi analizo lastnih sanj in sanj svojih kolegov učili sanjskih sporočil in načinov, kako jih integrirati v svoje življenje. Delavnice bodo potekale dvakrat mesečno po tri ure.


in


Skupina za krepitev ženske energije
Udeleženke različnih starostnih obdobij in življenjskih ozadij ste vabljene v raziskovanje svojih globin s pomočjo arhetipa divje ženske. Delavnice bodo potekale dvakrat mesečno po dve-tri ure in bodo namenjene poglabljanju in krepitvi ženske energije skozi prebiranje zgodb in pogovore o njihovih sporočilih, ustvarjalne delavnice slikanja in risanja, oblikovanja gline, plesa in giba, glasbe in aktiviranja čutov spoznavanja, kdo smo in kje je naš dom.

 

in

 

Skupina za nosečnice in mlade mamice

namenjena psihični in duhovni pripravi mater na njihovo novo materinsko vlogo ter mirno uskajevanje in sobivanje s svojim malčkom. Skupina se bo posvečala občutenju različnih novih zaznav, pomirjanju notranjih stisk in dilem vsake mamice ter čimbolj tesni in avtentični povezavi matere s svojim otrokom. To je najpomembnejša popotnica za duševno in psihološko, pogosto pa tudi fizično zdravje vašega dojenčka. Skupina se bo srečevala enkrat tedensko po 1-2 uri.

 

 

 

V pripravi sta tudi dva spletna tečaja: Tečaj učne analize sanj in tečaj za krepitev ženske energije: Divja ženska v meni. Predprijave sprejemamo na info@psihoterapija-konsulta.si.

 

Vse tiste, ki vas raziskovanje svojih globin zanima, vabim na sodelovanje v edukativno izkustveno skupino Sanje na odru. Gre za učenje razumevanja sanjskih sporočil skozi odrsko uprizoritev v ljubljanskih Kulturnicah in osebno izkušnjo s pomočjo psihodrame. Takega projekta v Sloveniji še ni bilo. Poteka enkrat mesečno ob četrtkih zvečer med 18. in 21. uro  na različne teme, ki se pojavljajo v sanjah (instinkti, persona in senco, moški in ženska ter kompleksi).

Toplo vabljeni!

 

 

8.2.2019 sem na Akademiji IPAL v M hotelu v Ljubljani predavala o tem, ali nam lahko arhetipi in kompleksi koristijo? O tem, kako je ženska pogosto prepričana, da izpolnjuje svoje cilje, pa gre v resnici za cilje svojega očeta, ali svoje mame, ali partnerja in kako najti svoje pravo bistvo, ter kako mu ženska sploh lahko sledi, sem pisala tudi v članku, ki ga najdete na naslednji povezavi: https://www.facebook.com/events/318213448830479/

 

16.1.2019 smo v oddaji Dobro jutro – Mars in Venera, zagovarjali svoja stališča, ali se  hitreje zaljubi moški ali ženska. Oddajo si lahko ogledate na spodnjem linku:
https://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174589045

 

16.12.2018 sem bila povabljena na RTV SLO v oddajo Nočni obisk, ki jo lahko poslušate na spodnjem linku:
https://radioprvi.rtvslo.si/2018/12/nocni-obisk-1360/

 

11.12.2018 v oddaji AKCENT na RTV SLO 2 z naslovom Ko spregovorijo sanje smo v eminentni družbi dveh priznanih analitikov človeške psihe dr. Jožeta Magdiča in mag. Janka Bohaka, odgovarjali na vprašanja novinarke ga. Vide Petrovčič. Vabljeni k ogledu vsi, ki vas nezavedne globine zanimajo...
https://4d.rtvslo.si/arhiv/akcent/174581957

 

V oddaji Dobro jutro 30.11.2018 o namenu sanj https://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174579328

 

V knjižnici na Bledu je 15. 11. ob 19.30 uri potekalo predavanje: Sanje kot edinstven pripomoček za razumevanje naših bolečin

 

Sanjamo vsi, štiri do petkrat na noč. Čeprav se zdijo sanje na prvi pogled brez glave in repa, nosijo zelo subtilna sporočila, kje se nahajamo. Kažejo nam, če smo v psihološkem ravnovesju ali nas nekaj obremenjuje, včasih se v njih zrcalijo celo telesna bolezenska stanja. Sanje ne zamenjujemo s prerokovanjem, saj jih v analitični psihologiji uporabljamo kot metodo za globlje razumevanje človeških stisk in neredko tudi zelo jasno nakazujejo pot, po kateri lahko najdemo svoje rešitve.

 

HALO TV 05.11.2018 Nadaljevanje - kakšen pomen nosijo naše sanje.

Ogled oddaje

 

HALO TV 09.10.2018 Kakšen pomen nosijo naše sanje.

Ogled oddaje

 

V novi knjižnici v Radovljici je v četrtek 12. 10. ob 17.30 uri potekalo predavanje:

 

S pomočjo sporočil iz sanj do boljših odnosov

 

Vsak odnos v dobrem in slabem soustvarjamo sami - ljubezenski, prijateljski, starševski, delovni, nenazadnje tudi odnos s samim sabo. Nekaterih stvari se zavedamo, nekaterih ne in zlasti te lahko nepredvidljivo vplivajo na naš odnos in pogled na življenje ter občutek sreče. Sanje kot specifičen izraz nezavednega nudijo odličen pripomoček za razumevanje našega nezavednega mišljenja in ravnanja. Če znamo razumeti lastne sanje in lastne slepe pege, lažje razumemo tudi svoje (in marsikdaj tudi tuje) vzorce obnašanja v odnosih. Šele ko nekaj razumemo, pa se velja odločiti, kako to spremeniti, da bi lažje skupaj stopali na pot, ki nam je namenjena v dvoje.

 

13.09.2018 se je začela delavnica učne analize sanj: Kako živeti svoje sanje

kako živeti svoje sanje

 

Od 04.10.2018 dalje poteka cikel pogovorov namenjenih prebujanju ženske energije v naši psihi.

Divja ženska

 

7. 6. 2018 pa sem v Layerjevi hiši v Kranju predavala o različnih tipih osebnosti in razlikah pri njihovih sanjah ter pomenu teh razlik pri razumevanju med nami. Toplo vabljeni!

 

16. 4. 2018 sem o vlogi sanj v našem vsakdanjiku predavala na Ljudski univerzi v Radovljici.

 

8. 3. 2018 sva z Bredo Biščak nastopili v Layerjevi hiši v Kranju, kjer smo si posebej pogledali nezavedne vidike nasprotnega spola v nas in njihovo vlogo pri naših odnosih.

 

17. 2. 2018 sem nastopila v oddaji Dobro jutro na RTV SLO, kjer sem predstavila nezavedne vidike moškosti pri ženskah in nezavedne vidike ženskosti pri moških ter njihove vplive na naše odnose. Več o tem na povezavi...

 

14. 2. 2018 sva z Bredo Biščak nastopili v knjižnici Prežihovega Voranca v Ljubljani, kjer smo se pogovarjali o vlogi sanj pri ljubezenskih odnosih. Nekaj o tem na naslednji povezavi...

 

30.1.2018 članek v časopisu Večer na temo Zakaj je dobro vedeti, v katero skupino ljudi spadate.

Članek si lahko preberete tukaj.

 

19. 12. 2017 sva z Bredo Biščak nastopili v oddaji Dobro jutro na RTV SLO, kjer smo se pogovarjali o naših temnih straneh, imenovanih senca. Izseček najinega nastopa si lahko ogledate tukaj.

 

28. 11. 2017 sva s Tinetom Papičem nastopila v oddaji Dobro jutro na RTV SLO, kjer smo se pogovarjali o sanjah. Izseček najinega nastopa si lahko ogledate tukaj.

 

16. 11. 2017 sva z Bredo Biščak ob 18h v Vodnikovi domačiji v Ljubljani predavali na temo: Iz takšne smo snovi kot sanje.

 

8. 11. 2017 smo v prostorih Četrtne skupnosti Ljubljana Center na Zarnikovi 3 v Ljubljani izvedli predavanje na temo Pomoč sanj v vsakdanjem življenju z vidika analitične psihologije.