Dogodki

8. 11. 2017 smo v prostorih Četrtne skupnosti Ljubljana Center na Zarnikovi 3 v Ljubljani izvedli predavanje na temo Pomoč sanj v vsakdanjem življenju z vidika analitične psihologije. 

 

16. 11. 2017 sva z Bredo Biščak ob 18h v Vodnikovi domačiji v Ljubljani predavali na temo: Iz takšne smo snovi kot sanje.

 

Že Shakespeare je zapisal ta enigmatični verz o sanjah, kakor da bi se zavedal, kako pomembne so sanje za naše življenje – kljub svoji dozdevni nerazumljivosti in bizarnosti. Švicarski psihiater Carl Gustav Jung je v svojem dolgoletnem delu s klienti prišel do številnih spoznanj, kako sanje analizirati in si z njimi pomagati v vsakdanjem življenju. O tem sva na predavanju spregovorili psihoterapevtka Urška Ajdišek in Breda Biščak. Predstavili sva Jungov pogled na nezavedno in funkcijo sanj ter nakazali, kakšna vprašanja si je smiselno postavljati, ko poskušamo dojeti pomen svojih sanj.

 

28. 11. 2017 sva s Tinetom Papičem nastopila v oddaji Dobro jutro na RTV SLO, kjer smo se pogovarjali o sanjah. Izseček najinega nastopa si lahko ogledate tukaj.

 

19.12.2017 sva z Bredo Biščak nastopili v oddaji Dobro jutro na RTV SLO, kjer smo se pogovarjali o naših temnih straneh, imenovanih senca. Izseček najinega nastopa si lahko ogledate tukaj.