Dogodki

8. 11. 2017 smo v prostorih Četrtne skupnosti Ljubljana Center na Zarnikovi 3 v Ljubljani izvedli predavanje na temo Pomoč sanj v vsakdanjem življenju z vidika analitične psihologije. 

 

16. 11. 2017 sva z Bredo Biščak ob 18h v Vodnikovi domačiji v Ljubljani predavali na temo: Iz takšne smo snovi kot sanje.

 

Že Shakespeare je zapisal ta enigmatični verz o sanjah, kakor da bi se zavedal, kako pomembne so sanje za naše življenje – kljub svoji dozdevni nerazumljivosti in bizarnosti. Švicarski psihiater Carl Gustav Jung je v svojem dolgoletnem delu s klienti prišel do številnih spoznanj, kako sanje analizirati in si z njimi pomagati v vsakdanjem življenju. O tem sva na predavanju spregovorili psihoterapevtka Urška Ajdišek in Breda Biščak. Predstavili sva Jungov pogled na nezavedno in funkcijo sanj ter nakazali, kakšna vprašanja si je smiselno postavljati, ko poskušamo dojeti pomen svojih sanj.

 

28. 11. 2017 sva s Tinetom Papičem nastopila v oddaji Dobro jutro na RTV SLO, kjer smo se pogovarjali o sanjah. Izseček najinega nastopa si lahko ogledate tukaj.

 

19. 12. 2017 sva z Bredo Biščak nastopili v oddaji Dobro jutro na RTV SLO, kjer smo se pogovarjali o naših temnih straneh, imenovanih senca. Izseček najinega nastopa si lahko ogledate tukaj.

 

14. 2. 2018 sva z Bredo Biščak nastopili v knjižnici Prežihovega Voranca v Ljubljani, kjer smo se pogovarjali o vlogi sanj pri ljubezenskih odnosih. Nekaj o tem na naslednji povezavi...

 

17. 2. 2018 sem nastopila v oddaji Dobro jutro na RTV SLO, kjer sem predstavila nezavedne vidike moškosti pri ženskah in nezavedne vidike ženskosti pri moških ter njihove vplive na naše odnose. Več o tem na povezavi...

 

8. 3. 2018 sva z Bredo Biščak nastopili v Layerjevi hiši v Kranju, kjer smo si posebej pogledali nezavedne vidike nasprotnega spola v nas in njihovo vlogo pri naših odnosih.

 

16. 4. 2018 sem o vlogi sanj v našem vsakdanjiku predavala na Ljudski univerzi v Radovljici. 

 

10. 5. 2018 bova o pomenu kompleksov kot gibala energije v človeku z Bredo Biščak pripovedovali v Layerjevi hiši v Kranju. Vabljeni!

 

7. 6. 2018 pa bom v Layerjevi hiši v Kranju predavala o različnih tipih osebnosti in razlikah pri njihovih sanjah ter pomenu teh razlik pri razumevanju med nami. Toplo vabljeni!