Način dela

način delaNačin mojega dela temelji na jungovski analitični psihologiji. Skladno z jungovskimi načeli svoje poslanstvo vidim v smeri spremljanja človeka na določenem odseku njegove poti. Moje vodilo ni vedenje o vsem. Pač pa zavest, da se vse življenje učimo in da nihče od nas ni pomembnejši od nekoga drugega, le da se je z določenimi temami nekdo pobližje že spoznal in ima na tem področju določene izkušnje, nekdo drugi pa še ne. Čeprav težave različno pojmujemo, ali na nas različno vplivajo, se lahko vsak od nas v določenem trenutku znajde v enaki stiski, v kateri se je znašel nekdo drug včeraj.


Pot k svoji individuaciji ni lahka. Pogosto jo spremlja bolečina. A kot pravi Jung »nas bolečina prebudi, prinaša nam pomembno sporočilo. Zato moramo biti pozorni, kaj nam skuša povedati.« Po Jungovem mišljenju sta nesreča in nevroza zlati priložnosti, da se prebijemo k višji, bolj osmišljeni zavesti in sta istočasno predpogoja za posameznikovo rast. To nas požene naprej k novim stanjem obstoja. »Če nekaj prerastemo, se to pokaže v nadaljnji izkušnji kot dvig ravni zavesti.« (C. G. Jung)

Tako se skupaj s klientom poskušava prebiti do bistva njegove bolečine, jo umestiti in osvetliti njeno delovanje. Preko njenih simptomov se potem skušava naučiti biti to, kar v resnici smo. Tega poglabljanja ne morem opraviti namesto vas. Sem le eden izmed spremljevalcev vaše duše, ki vam pomaga, s pomočjo simbolike, ki nastopa v vaših sanjah in bitij, ki si jih vaše nezavedno izposodi, da vam prikaže svoje sporočilo, poslušati in slišati glas vaše duše.

Med terapevtko in klientom se vzpostavi poseben terapevtski odnos, ki temelji na zaupnosti med njima in anonimnosti, tako se podatki, ki so del terapije, nikoli ne prenašajo izven terapevtske pisarne.

 

Pustite vaše podatke in dokument bo poslan na vaš e poštni naslov.


Ime in priimek: *
Telefon:
e-naslov: *